Zdroj: by iaroshenko from Canva
Koláč s mascarpone a jahodami
Letný koláč s mascarpone a jahodami.
Ingrediencie
- 200 g hladká múka
- 100 g kryštálový cukor
- 3 vajce
- 100 ml mlieko
- 100 ml olej
- 1 Balík kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
- 250 g mascarpone
- 250 ml šľahačka
- 100 g jemného cukru
- 500 g čerstvých jahod
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rozohrejte rúru na 180°C.
Pripravte si kryštálový cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor a premiešajte.
Pridajte vajcia, mlieko a rastlinný olej a všetko dôkladne zmiešajte.
Toto cesto nalejte na pripravený plech a dajte piecť do predhriatej rúry približne na 20 minút.
Po upečení nechajte koláč vychladnúť a potom ho nakrájajte na polovicu.
Do malej misky si dajte jemný cukor a vmiešajte doň mascarpone.
Smotanu na šľahanie šľahajte do tuha a potom ju opatrne vmiešajte do mascarpone.
Polovicu krému nanesiete na spodnú časť koláča a rozotrite ju do rovnej vrstvy.
Na krém kladiete nakrájané jahody.
Zvyšok krému potom naneste na jahody a opäť ju rozotrite do rovnej vrstvy.
Nakoniec priložte zvyšné cesto a potrite zvyšným krémom.
Vložte koláč do chladničky na minimálne 30 minút.
Nakrájajte na porcie a podávajte.