REKLAMA

Zdroj: ildipapp from Canva

Koncentrovaný zeleninový vývar

Výroba vlastného bujónu je skvelý nápad pre ľudí, ktorí hľadajú prírodné a zdravé alternatívy ku kupovaným bujónom. Ubezpečujem vás, že sa hodí nielen pre vegetariánov, ale pre každého, kto si chce vychutnať lahodnú domácu polievku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus petržlen Pridané do
  • 1 polovica Zeler Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 2 listy Vavrín Pridané do
  • Niekoľko zrniek korenia Pridané do
  • Pol čajovej lyžičky soli Pridané do
  • 2 litrov vody Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

V hrnci zohrejte vodu do varu. Medzitým umyte a nakrájajte mrkvu, petržlen a zeler. Cibuľu a cesnak nakrájajte nahrubo.

2. Krok

Keď voda začne vrieť, pridajte všetku zeleninu, bobkový list a zrnká korenia. Znížte teplotu a potom vývar varte na miernom ohni približne 30 minút. Medzitým hrniec niekoľkokrát odkryte a premiešajte, aby sa ingrediencie nepripálili.

3. Krok

Po uplynutí tejto doby hrniec odstavte z ohňa. Pridajte soľ a jemne premiešajte. Vývar a zeleninu nechajte ďalších 20 minút odpočívať.

4. Krok

Po uplynutí tejto doby vývar preceďte cez sito. Cenný koncentrát je pripravený na použitie. Môžete ho použiť hneď, alebo ho môžete schladiť a uskladniť v chladničke až na 5 dní, prípadne ho zamraziť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov