Konfitované kačacie prsia s kapustovym pyré a šúľancami
Lahodné kačacie mäso, jemne pyre a zemiakove šulance dokonala kombinacia, ktoru musis vyskusat
Ingrediencie
- 4 ks kačacie prsia
- čerstvé korenie čierne
- 2 soľ PL olej
- 200 g kačací tuk
- PYRÉ KAPUSTOVE
- 600 g kapusta červená hlavková
- 1 ks Cibuľa
- 1 dcl červené víno
- 40 ml ocot
- 130 g maslo
- cukor kryštálový
- ŠÚLANCE
- 600 g uvarenych zemiakov v šupke
- 250 g polohrubej múky
- 2 ks vajcia
- 1⁄2 ČL soli
Najnovšie letáky
Postup
Kačacie prsia osolíme okoreníme čerstvo zomletým korením a dáme do menšieho pekáča. Pridáme kačaciu masť a vodu tak aby boli zaliate tesne pod vrch pŕs.pekáč zakryjeme alobalom a pečieme 3-3,5 hodiny na 120'C.
Kapustové pyré
Kapustu nastrúhame najemno.
Cukor rozpustíme na panvici, pridáme nakrajanú cibuľu nadrobno, necháme skaramelizovať.Pridáme kapustu, trochu vody, víno a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou. Ked je kapusta mäkká pridáme ocot, chvíľu povaríme a pridáme maslo a dochutíme soľou.
Šúľance
Zemiaky očistíme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajíčka a soľ a vymiešame cesto. Pomúčime dosku a odoberame z cesta a rukami šúľame do šúlancov.
Dame si varit vodu osolime ju a vložíme do vriacej vody. Keď vyplavajú napovrch vyberieme a v miske polejeme trochou masla.