Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Kôprová omáčka s bravčovým mäsom
Krémová kôprová omáčka sa skvelo hodí k bravčovému mäsu, konkrétne k pečenej krkovičke. Ako prílohu si môžeme pripraviť knedľu.
Ingrediencie
- 4 plátky krkovičky
- 2 pl oleja
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrnček mlieka
- 3 pl masla
- 3 pl múka
- 1⁄2 hrnček nasekaného kôpru
- štipka muškátového orecha
- soľ a korenie podľa chuti
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rozohrejte rúru na teplotu 175°C. Vložte krkovičky do pekáča a potrite ich olejom. Krkovičku pečieme do vtedy, pokiaľ nemám zlatistú farbu.
V panvici ohrejte 2 lyžice oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich na strednej teplote, kým nezmäknú.
V hrnci zohrejte mlieko a pridajte muškátový oriešok, soľ a korenie. Odstavte a nechajte stranou.
V inej panvici rozohrejte maslo a pridajte múku. Neustále miešajte, kým zmes získa zlatistú farbu.
Pomaly pridajte mlieko do panvice s múkou. Dobre miešajte, kým zmes nezačne hustnúť.
Pridajte cibuľu, cesnak a kôpor do omáčky a nechajte variť po dobu 5 minút.
Omáčku prelejte na plech s pečenými krkovičkami a pečte ešte 10-15 minút.
Takže krkovička??? A dáte fotku s hovädzím mäsom ??