Zdroj: Pictures4you by Adobe Stock
Kräppelchen
Kräppelchen sú tradičné malé nemecké tukové pečivo, ktoré sú obzvlášť obľúbené počas karnevalu alebo fašiangov. Sú základne vyrobené z kvasnicového cesta a často sú posypané práškovým cukrom.
Ingrediencie
Cesto
- 500 g múka
- 50 g cukor
- 2 Vlastníci
- 1 štipka soli
- 20 g droždia
- 250 ml mlieko
- 50 g maslo
Na vyprážanie
- 1 l olej
Na poprášenie
- 100 g práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
1. Múku a cukor zmiešajte vo veľkej mise. Pridajte vajcia, soľ, droždie, mlieko a maslo a spracujte všetko na hladké cesto. Nechajte cesto pokryté na teplom mieste odstáť približne 2 hodiny.
2. Rozohrejte olej v hlbokom hrnci alebo fritéze. Z cesta vytvorte malé gule a opatrne ich vložte do horúceho oleja. Opražte krofle, až kým nebudú zlatohnedé a počas vyprážania ich pravidelne obracajte.
3. Hotové vyprážané krápkovky nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri a posypte ich práškovým cukrom. Podávajte krápkovky teplé alebo ich nechajte vychladnúť a vychutnajte si ich neskôr.