:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZPejddkDbcVjoIeXfJYr/bf545bed91e4decc8e2420e8df40de.png)
Zdroj: Pictures4you by Adobe Stock
Kräppelchen
Kräppelchen sú tradičné malé nemecké tukové pečivo, ktoré sú obzvlášť obľúbené počas karnevalu alebo fašiangov. Sú základne vyrobené z kvasnicového cesta a často sú posypané práškovým cukrom.
Ingrediencie
Cesto
- 500 g múka
- 50 g cukor
- 2 Vlastníci
- 1 štipka soli
- 20 g droždia
- 250 ml mlieko
- 50 g maslo
Na vyprážanie
- 1 l olej
Na poprášenie
- 100 g práškový cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
1. Múku a cukor zmiešajte vo veľkej mise. Pridajte vajcia, soľ, droždie, mlieko a maslo a spracujte všetko na hladké cesto. Nechajte cesto pokryté na teplom mieste odstáť približne 2 hodiny.
2. Rozohrejte olej v hlbokom hrnci alebo fritéze. Z cesta vytvorte malé gule a opatrne ich vložte do horúceho oleja. Opražte krofle, až kým nebudú zlatohnedé a počas vyprážania ich pravidelne obracajte.
3. Hotové vyprážané krápkovky nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri a posypte ich práškovým cukrom. Podávajte krápkovky teplé alebo ich nechajte vychladnúť a vychutnajte si ich neskôr.