REKLAMA

Zdroj: Pictures4you by Adobe Stock

Kräppelchen

Kräppelchen sú tradičné malé nemecké tukové pečivo, ktoré sú obzvlášť obľúbené počas karnevalu alebo fašiangov. Sú základne vyrobené z kvasnicového cesta a často sú posypané práškovým cukrom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
25

Cesto

  • 500 g múka Pridané do
  • 50 g cukor Pridané do
  • 2 Vlastníci Pridané do
  • 1 štipka soli Pridané do
  • 20 g droždia Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do

Na vyprážanie

  • 1 l olej Pridané do

Na poprášenie

  • 100 g práškový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

1. Múku a cukor zmiešajte vo veľkej mise. Pridajte vajcia, soľ, droždie, mlieko a maslo a spracujte všetko na hladké cesto. Nechajte cesto pokryté na teplom mieste odstáť približne 2 hodiny.

2. Krok

2. Rozohrejte olej v hlbokom hrnci alebo fritéze. Z cesta vytvorte malé gule a opatrne ich vložte do horúceho oleja. Opražte krofle, až kým nebudú zlatohnedé a počas vyprážania ich pravidelne obracajte.

3. Krok

3. Hotové vyprážané krápkovky nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri a posypte ich práškovým cukrom. Podávajte krápkovky teplé alebo ich nechajte vychladnúť a vychutnajte si ich neskôr.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov