REKLAMA

Zdroj: FB: Zjedz ma

Krémová cesnačka v bochníku

Predstavujeme tradičnú krémovú cesnačku zo slovenskej kuchyne, podávanú v bochníku chleba.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 kus bochník chleba Pridané do
  • 5 kus strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 kus veľká cibuľa Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 3 pl hladká múka Pridané do
  • 1 l Vývar Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Príprava chleba: Rozrežte vrch bochníkov.. Vydlabte stred bochníka tak, aby zostala stena cca 1,5cm. Stred a vrch chleba zvoľte na drobné kocky a opečte v rúre dozlatista.

2. Krok

Príprava cesnačky: Na masle orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridajte múku a miešajte, kým sa nezačne zlato hnedá. Postupne prilievajte vývar a miešajte, aby nevznikli hrudky.

3. Krok

Do polievky pridajte smotanu na varenie, vajce, soľ a korenie podľa chuti. Polievku nechajte ešte chvíľu povariť.

4. Krok

Polievku nalievame do bochníkov chleba. Na vrch pridáme opečený chlieb a podávame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov