REKLAMA
Zdroj: FB: Zjedz ma
Krémová cesnačka v bochníku
Predstavujeme tradičnú krémovú cesnačku zo slovenskej kuchyne, podávanú v bochníku chleba.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 kus bochník chleba
- 5 kus strúčiky cesnaku
- 1 kus veľká cibuľa
- 50 g maslo
- 3 pl hladká múka
- 1 l Vývar
- 200 ml smotana na varenie
- 1 kus vajce
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Príprava chleba: Rozrežte vrch bochníkov.. Vydlabte stred bochníka tak, aby zostala stena cca 1,5cm. Stred a vrch chleba zvoľte na drobné kocky a opečte v rúre dozlatista.
2. Krok
Príprava cesnačky: Na masle orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridajte múku a miešajte, kým sa nezačne zlato hnedá. Postupne prilievajte vývar a miešajte, aby nevznikli hrudky.
3. Krok
Do polievky pridajte smotanu na varenie, vajce, soľ a korenie podľa chuti. Polievku nechajte ešte chvíľu povariť.
4. Krok
Polievku nalievame do bochníkov chleba. Na vrch pridáme opečený chlieb a podávame.