REKLAMA
Zdroj: pabkov from Getty Images
Krémová cesnaková polievka v bochníku
Táto krémová cesnaková polievka v bochníku je skvelá voľba pre tých, ktorí majú radi silné chute. Je varená z čerstvého cesnaku a podávaná vo chlebovej miske, čo jej dodáva jedinečný a atraktívny výzor.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Pre polievku
- 2 hlavy cesnak
- 2 lžice maslo
- 1 l Vývar (kurací alebo zeleninový)
- 200 ml smotana na varenie
- 1 Lyžica mletá paprika
- 1 Lyžica soľ
- 1 Lyžica mletý čierny korenie
Na servírovanie
- 4 ks malý chlebový bochník
- 1 sviazok pažítka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
65 min.
1. Krok
Cesnak očistite, nakrájajte a prelisujte na jemno. Pridajte soľ a korenie.
2. Krok
Na panvici roztopíte maslo, pridáte cesnak a restujete až do zlatista. Pridáte mletú papriku a vlejete vývar.
3. Krok
Polievku povarte na miernom ohni približne 30 minút. Potom pridáte smotanu na varenie a varte ďalších 10 minút.
4. Krok
Medzitým odrežte vrcholy z chlebových bochníkov a vydlabte vnútro.
5. Krok
Polievku nalievate do chlebových bochníkov.