REKLAMA
Krémová karfiolová polievka so zemiakmi
Rýchla polievka z karfiolu a zemiakov, zjemnená smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 ks karfiol
- 2 ks väčšie zemiaky
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks pochuťková smotana
- 1 l hovädzí vývar
- čierna soľ
- mleté čierne korenie
- petržlen
- slnečnicový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Karfiol očistíme a nakrájame na ružičky. Zemiaky nakrájame na kocky a spolu dáme do hrnca.
2. Krok
Zalejeme vývarom a ochutíme korením, soľou a petržlenovou vňaťou. Ja som použila sušenú, ale ešte lepšia je čerstvá.
3. Krok
Zvlášť si na panvici s kvapkou oleja opražíme cibuľu. Po chvíľke pridáme cesnak a opekáme, kým nebude cibuľa zlatá. Opečenú zmes pridáme ku karfiolu a zemiakom. Varíme, kým nebudú zemiaky a karfiol mäkké.
4. Krok
Polievku rozmixujeme na hladký krém a môžeme podávať s lyžicou smotany. Dobrú chuť!