Krémová tekvicová polievka
Najlepšia krémova tekvicová polievka z Hokaida. Doporučujem variť vo veľkom hrnci pretože My sa jej nevieme dojesť :D Výborne sa hodí s párkom a chlebom.
Ingrediencie
- 1 ks hokaido
- 4 ks veľký zemiak
- 4 ks mrkva
- 250 ml smotana na varenie
- 2 pl maslo
- mleté čierne korenie
- soľ
- vegeta
- olivový olej
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Hokaido, mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Ak máme domáce hodaido, tak ho nemusíme ošúpať. Pri varení šupka zmäkne a nie je problém s konzumáciou.
V hrnci rozpálime olej a mrkvu chvíľu orestujeme.
Po chvíli k nej pridáme zemiaky a hokaido. Hrniec zalejeme vodou a polievku ochutíme čiernym korením, soľou a vegetou.
Krémovú tekvicovú Hokaido polievku varíme približne 20 minút. Potom k nej prilejeme smotanu na varenie a varíme ešte 5 minút.
Po odstavení zo sporáka pridáme k polievke maslo a dobre spolu všetko premiešame.
Polievku necháme chvíľu schladiť a ponorným mixérom ju zmixujeme do hladka.
Môžeme ju podávať s párkom a chlebom. Deti ju určite budú milovať.