Zdroj: Nicolas Garrat via Getty Images
Krémová zeleninová príloha s pórom iba z 3 prísad
Pór na smotane je krásny a chutný recept, ktorý som v našej rodine robila už mnohokrát. Ponúka krémovú konzistenciu spojenú s jedinečnou chuťou póru. Ľahko sa pripravuje a je skvelou prílohou k mäsu alebo rybám. Vďaka jemnej krémovosti a jemnej cibuľovej chuti póru sa tento krémový pór doslova rozplýva v ústach.
Ingrediencie
- 2 PL maslo
- 200 ml Krém
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 Štipka Muškátový oriešok
- 2 ks pór
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete uvariť krémový pór, začnite dôkladným umytím póru. Odporúčam ho prekrojiť pozdĺžne na polovicu a opláchnuť pod tečúcou vodou, aby sa odstránili všetky nečistoty a piesok. Potom ho nakrájajte na tenké plátky.
V stredne veľkej panvici roztopte maslo. Dbajte na to, aby sa maslo nepripálilo - ideálny je stredný oheň.
Pridajte na plátky nakrájaný pór a restujte ho na masle, kým nezmäkne a nezpriehľadnie. Asi 10 minút. Z dlhoročných skúseností viem, že to výrazne ovplyvní chuť.
Prilejte smotanu a nechajte zmes variť na miernom ohni 10 minút alebo kým nezhustne. Občas ju premiešajte, aby sa nepripálila.
Nakoniec dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Nezabudnite pór opakovane ochutnať, pretože korenie a muškátový oriešok môžu byť veľmi dominantné.
Pórkový krém si vychutnajte horúci a čerstvý z hrnca. Výborne sa hodí k mnohým hlavným jedlám alebo si ho môžete jednoducho vychutnať s chrumkavým chlebom. Vychutnajte si jedlo!