REKLAMA

Zdroj: Nicolas Garrat via Getty Images

Krémová zeleninová príloha s pórom iba z 3 prísad

Pór na smotane je krásny a chutný recept, ktorý som v našej rodine robila už mnohokrát. Ponúka krémovú konzistenciu spojenú s jedinečnou chuťou póru. Ľahko sa pripravuje a je skvelou prílohou k mäsu alebo rybám. Vďaka jemnej krémovosti a jemnej cibuľovej chuti póru sa tento krémový pór doslova rozplýva v ústach.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 PL maslo Pridané do
  • 200 ml Krém Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 Štipka Muškátový oriešok Pridané do
  • 2 ks pór Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Ak chcete uvariť krémový pór, začnite dôkladným umytím póru. Odporúčam ho prekrojiť pozdĺžne na polovicu a opláchnuť pod tečúcou vodou, aby sa odstránili všetky nečistoty a piesok. Potom ho nakrájajte na tenké plátky.

2. Krok

V stredne veľkej panvici roztopte maslo. Dbajte na to, aby sa maslo nepripálilo - ideálny je stredný oheň.

3. Krok

Pridajte na plátky nakrájaný pór a restujte ho na masle, kým nezmäkne a nezpriehľadnie. Asi 10 minút. Z dlhoročných skúseností viem, že to výrazne ovplyvní chuť.

4. Krok

Prilejte smotanu a nechajte zmes variť na miernom ohni 10 minút alebo kým nezhustne. Občas ju premiešajte, aby sa nepripálila.

5. Krok

Nakoniec dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Nezabudnite pór opakovane ochutnať, pretože korenie a muškátový oriešok môžu byť veľmi dominantné.

6. Krok

Pórkový krém si vychutnajte horúci a čerstvý z hrnca. Výborne sa hodí k mnohým hlavným jedlám alebo si ho môžete jednoducho vychutnať s chrumkavým chlebom. Vychutnajte si jedlo!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3616 receptov