:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/n98lsAC5K1UDdo9dQw1S/07b1cc23b80b0f948ac0910165fd7e.jpeg)
JAHODOVÉ TVAROHOVÉ KNEDLÍKY
Jednoduché a rýchle tvarohové knedle, ktoré máte hotové za pár minút. Sú výborné vláčne, jednoducho úplne bezkonkurenčné!
Ingrediencie
- 250 g tučného tvarohu vo vaničke
- 320 g hrubej múky
- vajíčko
- 20 g vanilkového cukru
- 400 g veľkých jahôd cca
Najnovšie letáky
Postup
Jahody si umyjeme a odkrojíme stopku
Tvaroh v mise zmiešame s vajíčkom a vanilkovým cukrom, nakoniec pridáme hrubú múku.
Teraz máme tuhšie a len ľahko lepivé tvarohové cesto, pokiaľ je stále ešte veľmi lepivé, pridáme ďalšiu múku, ale nie až príliš, knedle by boli tvrdé.
Z cesta si urobíme valček a rozkrájame ho na toľko dielika, koľko máme jahôd. Vždy si vezmeme jeden kúsok cesta, urobíme z neho placku, vložíme jahodu a pevbe zabalíme do knedle, nepoužívame zbytočne veľa cesta. Nakoniec knedle ľahko obalíme v hrubej múke.
Varíme v osolenej vode cca 10-12 minút podľa veľkosti, radšej jeden rozkrojíme a vyskúšame.
Počas varenia ich párkrát premiešame, aby sa neprilepili ku dnu. Podávame s tvarohom, práškovým cukrom a rozpusteným maslom čo čímkoľvek, čo máme radi.