REKLAMA

Kulajda

Pravá česká tradičná kulajda s hríbmi a smotanou

REKLAMA
Ako sušiť huby správne? Takto bude sušenie húb prekvapivo jednoduché!

Recept nájdeš v tomto článku

Ako sušiť huby správne? Takto bude sušenie húb prekvapivo jednoduché!

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 väčších zemiakov Pridané do
  • 2 hrste huba Pridané do
  • maslo Pridané do
  • 1 kus žltá cibuľa Pridané do
  • 1 kus bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 6 celé čierne korenie Pridané do
  • kôpor Pridané do
  • 180 ml smotana na šľahanie alebo mlieko Pridané do
  • 1 polievková lyžica múka Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Na masle si speníme nakrájanú cibuľku. K orestovanej cibuľke pridáme huby (zmes sušených hríbov a suchohríbov), ktoré sme si vopred namočili do vody. Huby pred tým poctivo vyžmýkame od prebytočnej vody. Krátko ich spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a necháme dusiť asi 20 minút.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca k hubám aj spolu s koreninami a soľou. Keď sú zemiaky mäkké môžeme k nim pridať zátrepku, ktorú si pripravíme vymiešaním smotany s lyžicou hladkej múky. Znížime teplotu na sporáku a za neustáleho miešania prilievame postupne šľahačkovú zátrepku do hrnca. Chvíľku povaríme a ak je potrebné polievku ešte dochutíme. Na záver do kulajdy s hubami pridáme nasekaný kôpor, ktorý polievku krásne rozvonia svojou typickou vôňou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov