Kura na maďarský spôsob
Obed z jedného pekáča,,šťavnatý a chutný
Ingrediencie
- 1 väčšie kurča
- 350 g ryža
- 10 zemiakov
- čerstvé lečo alebo rajčiny a paprika
- 2 cibule
- soľ
- grilovacie korenie
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Kurča umyjeme,rozdelíme na porcie a posypeme soľou a zmesou grilovacím korením
Ryžu premyjeme a dáme variť v osolenej vode, varíme cca10 minút a scedíme. Zemiaky ošúpeme a vcelku ich tiež uvaríme do polomäkka
Pekáč vymastíme olejom a rozložíme doň ryžu, na ňu rozložíme zemiaky (väčšie prekrojíme).
Cibule ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme na zemiaky.
Lečo scedíme, navrstvíme ho na cibuľu a naň dáme zvyšné zemiaky.
Ja lečo nemám rada ,použila som 1 cibulu osmahla a udusila 1ks papriku a 5ks rajčiny, to som navrstvila na zemiaky. Navrch poukladáme kúsky kurčaťa a mierne ich zatlačíme do zmesy.Trošku vody zmiešame so zmesou korenín pokvapkáme ním mäso,pokropíme olejom a pekáč zakryjeme a dáme do rozohriatej rúry. Pečieme cca 50 min. Mäsko pustí štavu na ryžu a zemiaky dobre to ochutí.
Vhodné prílohy:zeleninové šaláty.
Dobrú chuť