Kurací stroganov so šampiňónmi
Kurací Stroganov je jedlo, ktoré je ideálne na jednoduchú večeru počas týždňa. Šťavnaté kuracie prsia sú zaliate omáčkou z húb a kyslej smotany, ktorá má bohatú chuť.
Ingrediencie
- 4 Vykostené kuracie prsia bez kože
- Soľ, čierne korenie a cesnakový prášok podľa chuti
- 2 pl olivový olej
- 1 Cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- 200 g Nakrájané huby
- 2 pl múka
- 1 čajová lyžička paprika
- 1 pohár Kurací vývar
- 1⁄2 pohár kyslá smotana
- 2 pl Nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia ochuťte soľou, čiernym a cesnakovým práškom.
Vo veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte kuracie prsia a opekajte ich 6-8 minút z každej strany, alebo kým nie sú prepečené. Kuracie mäso vyberte z panvice a odložte bokom.
Na tú istú panvicu pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a restujte 2-3 minúty alebo kým nezmäknú.
Pridajte na plátky nakrájané huby a restujte 5-7 minút, alebo kým nezmäknú a nezhnednú.
Huby posypte múkou a paprikou a premiešajte.
Za stáleho miešania pomaly prilievajte kurací vývar, kým omáčka nezhustne a začne mierne vrieť.
Znížte teplotu na minimum a vmiešajte kyslú smotanu. Varte 2-3 minúty, alebo kým sa nezohreje.
Kuracie prsia nakrájajte na tenké pásiky a pridajte ich do omáčky. Varte 2-3 minúty, alebo kým nie sú prehriate.
Kurací stroganoff ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s vaječnými rezancami alebo ryžou.