Zdroj: ivanmateev from Getty Images Signature
Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob
Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob je špeciálna kombinácia sladkej a kyslej chuti, ktorá vytvára zvláštny kontrast. Je to jedno z mojich obľúbených rýchlych a ľahkých jedál.
Ingrediencie
- 500 g kuracieho mäsa
- 200 g plechovky ananásu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 kus Cibuľa
- 2 Lyžice sójovej omáčky
- 2 Lyžice Kukuričného škrobu
- 1 Lyžice šťava z ananásu
- 1 lyžička mletej papriky
- olej na smaženie
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso nakrájajte na kúsky. Ak ho marinujete v kukuričnom škrobu so šťavou z ananásu alebo soľou a korením pred smažením, vytvoríte chrupkavú vrstvu, ktorá dodá jedlu úplne nový rozmer.
Cibuľu a cesnak nakrájajte a orestujte na oleji. Pridajte k nim kúsky kuracieho mäsa a smažte, kým mäso nebude upečené.
Do panvice pridajte ananás nakrájaný na kúsky. Ak používate konzervovaný ananás, nezabudnite ho predtým dobre opláchnuť, aby ste odstránili prípadný konzervačný roztok.
Do zmesi pridajte sójovú omáčku, kukuričný škrob, mletú papriku a podľa chuti osoľte a okoreňte.