Kuracie mäso so sušenými paradajkami
Tento recept je ideálny pre večeru v priebehu pracovného týždňa, keď potrebujete rýchlo pripraviť chutné jedlo. Kuracie mäso je tu kombinované so sušenými paradajkami a aromatickými bylinkami, ktoré mu dodajú výraznú chuť.
Ingrediencie
- 4 ks kuracie prsia
- 2 Lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 šálka sušených paradajok v oleji
- 1⁄4 šálky bieleho vína (voliteľné)
- 1⁄4 šálky kuracieho vývaru
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia osušte papierovou utierkou, posoľte a okoreňte.
Na panvici rozpáľte olivový olej a pridajte kuracie prsia. Opečte ich 6-7 minút z každej strany, alebo kým nebudú úplne hotové. Potom ich vyberte a odložte bokom.
Do tej istej panvice pridajte pretlačený cesnak, sušené paradajky a tymián. Restujte asi 2 minúty.
Pridajte biele víno, nechajte ho vypariť, potom prilejte kurací vývar. Varíme, kým sa množstvo tekutiny nezredukuje na polovicu.
Kuracie prsia vráťte späť do panvice a nechajte ich v omáčke ešte chvíľu povariť, aby sa prepojili chute.