REKLAMA
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Kuracie prsia s horčicovou omáčkou
Kuracie prsia ochutené krémovou horčicovou omáčkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 300 g kuracie prsia
- 3 pl kyslá smotana
- 2 pl dijonská horčica
- 2 pl obyčajná horčica
- 2 pl múka
- 1 ks Cibuľa
- 1 ks mrkva
- 1 šálka horúca voda
- podľa chuti soľ
- podľa chuti mleté čierne korenie
- rastlinný olej
Marináda na mäso
- 2 pl kari korenie
- 1 kl soľ
- 2 pl sójovej omáčky
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na rezance.
2. Krok
Z uvedených surovín si pripravíme marinádu a mäso marinujeme v chladničke aspoň 2 hodiny, prípadne ak si ho chystáme deň vopred tak aj celú noc.
3. Krok
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olej a cibuľu orestujeme. Potom pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu a mäso. Restujeme približne 5 minút. Po 5 minútach mäso posypeme hladkou múkou a opäť chvíľu restujeme.
4. Krok
Následne prilejeme na panvicu horúcu vodu, prisypeme soľ, korenie a dusíme ďaľších 20 minút.
5. Krok
Pred koncom varenia zmiešame kyslú smotanu s 1 lyžicou múky a horčicami. Prilejeme na panvicu a varíme ešte minútku, aby sa omáčka zredukovala.