REKLAMA
Kuracie prsia so šampiňónmi
Recept pre nenáročných
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 300 g kuracie prsia
- 300 g šampiňóny
- 1 stredná Cibuľa
- 150 ml šľahačková smotana
- olej
- soľ a korenie
- mletá rasca
- cesnakové korenie
- 400 ml vývar bujón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na menšie kocky, osolíme a okoreníme. Pridáme olej a premiešame .
2. Krok
Za občasného miešania ho opečieme na panvici do zlatista (olej už nepridávame). Hotové vyberieme z panvice.
3. Krok
V mäsovom výpeku následne pripravíme šampiňóny. Dobre ich očistíme a narežeme na väčšie kúsky . Do panvice pridáme olej a šampiňóny orestujeme . Asi po dvoch minútach pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a restujeme ešte chvíľu spolu. Ochutíme mletou rascou, pridáme soľ, čierne korenie ,cesnakové korenie ,zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme 10-15 minút.
4. Krok
Vmiešame šľahačkovú smotanu a necháme zhustnúť . Do hotovej omáčky nakoniec vrátime už upečené mäso a premiešame.
5. Krok
Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré.