Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Kuracie rezne na prírodno so šťavou
Perfektné a šťavnaté kuracie rezne na prírodno, ktoré sa hodia so slovenskou ryžou.
Ingrediencie
- 4 ks kuracie prsia
- soľ a čierne korenie
- 2 pl olivového oleja
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička tymiánu alebo majoránky
- 200 ml bieleho vína
- 200 ml kuracieho vývaru
- 1 pl masla
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že posypte kuracie prsia soľou a korením z oboch strán.
Potom na strednom ohni zohrejte olivový olej na panvici. Do tejto panvice pridajte kuracie rezne a smažte ich, kým nie sú pekne zlatohnedé, približne 4 minúty na stranu. Opečené kuracie rezne vyberte z panvice a odložte na bok.
Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista. Následne pridajte majoránku alebo tymián a opražte ešte ďalšiu minútu.
Nalejte biele víno do panvice, potom kurací vývar a nechajte ho krátko povariť. Vráťte kuracie rezne do panvice, zakryte ju a varíme ich 15-20 minút.
Na záver, vyberte kuracie rezne z panvice a odložte ich bokom. Do šťavy pridajte maslo a miešajte ho, kým sa úplne nerozpustí. Túto šťavu potom môžete preliať cez kuracie rezne pri podávaní.