:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1nZwdM_7YqnGw0fvztMW/51216d6f294b31400d5cfd75929a27.jpeg)
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
V mlieku marinované kuracie prsia vypražené v ochutenej strúhanke. Veľmi chutné a šťavnaté kuracie rezne, ku ktorým si môžete pripraviť aj tento sladkokyslý, oproti klasickému trochu rýchlejší, šalát🙂
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg prsia kuracie
- 400 ml mlieko
- 1 kl soľ
Na šalát
- 5 ks zemiak
- 1 ks cibuľa červená
- 150 ml kryštálový cukor
- 50 ml olej
- 4 pl ocot (iný)
- 2 kl soľ
- 500 ml voda
Na obalenie
- 300 g strúhanka
- 1 kl oregano
- 1 kl bazalka
- 1 kl paprika červená mletá
- 1 kl korenie čierne mleté
- 2 kl soľ
Na cestíčko
- 2 ks vajce
- 3 pl hladká múka
- 100 ml mlieko
- 1⁄2 kl soľ
Na vyprážanie
- olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky, zalejeme mliekom, pridáme soľ a necháme 1 hodinu postáť.
Medzitým očistíme zemiaky, pokrájame na tenšie, uvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Zatiaľ zmiešame vodu, cukor, ocot, olej, soľ a na tenko nakrájanú cibuľu. Následne to vylejeme na zemiaky a dobre spolu premiešame. Takto pripravený šalát dáme zatiaľ bokom.
Po 1 hodine mäso vyberieme z mlieka. Zmiešame si cestíčko z mlieka, múky, vajec a soli. K strúhanke primiešame soľ, mletú papriku, čierne korenie, bazalku a oregano. Následne prsia obaľujeme najprv v cestíčku a potom v strúhanke. Rezne vyprážame v dostatočnom množstve oleja z oboch strán.
Podávame so šalátom, ale kto chce, si môže dať ešte aj chleba🙂 Kto nemá rád tento šalát, si ako prílohu môže urobiť aj ryžu, alebo pyré. Rezne sú šťavnaté a tá ochutená strúhanka im dodáva skvelú chuť👍 Prajem dobrú chuť!
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube