Kuracie soté s cuketou
Rýchle soté z kuracích pŕs, s cuketou a sampiňónmi
Ingrediencie
- 1⁄2 kg kuracie prsia nakrájané na tenké plátky
- 2 čl kypriaci prášok
- 2 Lyžice polievkové rastlinného oleja
- 1 pl sezamového oleja
- 1⁄4 šálky sójovej omáčky
- 1 pl ryžového vínneho octu
- 2 čl kryštálový cukor
- 2 čl nasekaný cesnak
- 1 čl strúhaného zázvoru
- 1⁄2 lyžičky vločiek červenej papriky
- 200 g šampiňónov nakrájaných na plátky
- 1⁄2 plátky strednej cibule nakrájanej na
- 1 stredná cuketa prekrojená pozdĺžne na polovicu a potom na plátky
- soľ
- korenie mleté čierne
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na tenké plátky. Dáme do misky a poprášime sódou bikarbónou. Odložíme bokom.
Zdroj: Youtube
Zeôeninu si nakrájame. Šampiňóny na plátky, cuketu na polovicu a plátky a cibuľu na prúžky.
Zdroj: Youtube
Na rozohriatu panvicu si dáme olej a mäso si opražíme. Keď sa zatiahne zo všetkých strán osolíme, okoreníme mäso odložíme na tanier vedľa.
Zdroj: Youtube
V tej istej panvvici si na troche oleja opražíme zeleninu.
Zdroj: Youtube
Do zmäknutej zeleniny pridáme opečené mäso. Pripravíme si zálievku zo sezamového oleja, sójovej omáčky, sušené chilli, ryžový vínny ocot, cukor, zázvor, nasekaný cesnak. Zálievku vylejeme k mäsu a zelenine, zamiešame a dusíme ešte 5 minút. Hotové soté podávame ideálne s jasmínovou ryžou. Dobrú chuť !
Zdroj: Youtube