Kuracie soté so šampiňónmi
Výborné kuracie soté so šampiňónmi, paprikou, cibuľkou, zázvorom a sezamovými semienkami.
Ingrediencie
Suroviny
- 300 g kuracie prsia
- 3 ks suché červené papričky
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 ks jarná cibuľa
- 3 pl rastlinný olej
- 2 plátky zázvor
- 10 ks huba
- 1⁄2 ks paprika
- 1⁄2 ks Cibuľa
- sézamové semienko
Marináda na kuracie mäso
- 1⁄4 kl jedlá sóda bikarbóna
- 1 kl kukuričný škrob
- 1 kl sezamový olej
- 1 kl sójovej omáčky
- 1 kl cukor
Zálievka
- 1 pl ryžový alebo biely ocot
- 2 pl ustricová omáčka
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 kl sezamový olej
- 1 kl kukuričný škrob
- 1⁄4 kl biele korenie
- 1 kl cukor
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso nakrájame na kocky a vložíme do misky. Polejeme ho sezamovým olejom, sójovou omáčkou. Posypeme kukuričným škrobom, sódou bikarbónou a cukrom.
Zdroj: Youtube
V miske si pripravíme zálievku. Zmiešame sójovú omáčku, ustricovú omáčku, ocot, sézamový olej, cukor, kukuričný škrob a biele korenie.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom kuracie mäso. Po orestovaní ho vyberieme z panvice.
Zdroj: Youtube
Vo výpeku orestujeme cibuľu, červené chilli, cesnak, zázvor a šampióny.
Zdroj: Youtube
Po chvíli k zelenine pridáme nakrájanú červenú papriku a polejeme ju pripravenou zálievkou. Všetko spolu poriadne premiešame a nakoniec pridáme jarnú cibuľku.
Zdroj: Youtube