Kuracie Tikka masala
Kuracie mäso na omáčke s použitím indického korenia garam masala.
Ingrediencie
Marináda
- 1 kg kuracie stehno
- 250 g biely jogurt
- 2 pl mletý zázvor
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 2 kl garam masala
- 1 pl kmín
- 1 pl kurkuma
- 1 kl chilli prášok
- 2 kl morská soľ
- 1 kl mleté čierne korenie
Omáčka
- 2 pl rastlinný olej
- 2 pl ghí maslo
- 2 ks Cibuľa
- 2 pl mletý zázvor
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 pl garam masala
- 1 pl mletej rasce
- 1 kl Kurkuma v prášku
- 1 kl mleté koriandrové semienka
- 400 g paradajky nakrájané na kocky
- 125 g paradajkový pretlak
- 310 ml šľahačka
- 1 pl hnedý cukor
- 1 kl mleté čierne korenie
- 1 kl morská soľ
Najnovšie letáky
Postup
Pomocou lyžičky ošúpeme zázvor a postrúhame ho na strúhadle. Postrúhame tiež strúčiky cesnaku a pridáme ich k zázvoru. Trochu postrúhaného zázvoru a cesnaku odložíme bokom. Budeme ho potrebovať neskôr.
Zdroj: Youtube
Cibuľu ošupíme a pokrájame na drobno.
Zdroj: Youtube
Mäso umyjeme a očistíme od prebytočného tuku. Nakrájame ho na hrubšie pásiky.
Zdroj: Youtube
V mise zmiešame mäso so zázvorom a cesnakom. Pridáme k ním jogurt spolu s garam masala, rascou, čili práškom, čiernym korením a soľou.
Zdroj: Youtube
Všetko spolu dobre premiešame. Misu zakryjeme potravinárskou fóliou a marinujeme v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne 24 hodín.
Zdroj: Youtube
V hrnci rozpálime olej a orestujeme na ňom marinované mäso - zhruba 3 minúty z každej strany. Následne mäso vyberieme z hrnca a odložíme ho bokom.
Zdroj: Youtube
Do výpeku pridáme očistené ghí maslo a cibuľu na ňom restuje 3 minúty. Potom k nej pridáme trochu postrúhaného cesnaku so zázvorom a restujeme 20 sekúnd. Neskôr pridáme ešte korenie garam masala, kurkumu, rascu a mleté semiačka koriandra.
Zdroj: Youtube
Po minúte pridáme konzervu paradajok pokrájaných na kocky a paradajkový pretlak. Všetko spolu poriadne premiešame a dochutíme soľou a korením. Takto pripravenú omáčku dusíme zhruba 8 minút pokiaľ nezhustne.
Zdroj: Youtube