REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tKMAUO4rGWu7SQG1lFU6/754e0e5b690b58cd31da014428e9b6.jpeg)
Kysnuté lievance
Jemné a nadýchané zároveň
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 5 g čerstvé droždie
- 100 g hladká múka
- 150 ml mlieko
- 1⁄2 lyžička kokosový cukor
- 1⁄2 čajová lyžička škorica
- džem
- ovocie
- podľa chuti jogurt
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Do vlažného mlieka si rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Dôkladne premiešame a necháme odstať 15 minút.
2. Krok
Ďalej pridáme múku a škoricu.
3. Krok
Dôkladne premiešame. Cesto je trošku riedšie ako klasické lievancové.
4. Krok
Panvicu si potrieme kokosovým olejom alebo ghee maslom a opekáme z oboch strán.
5. Krok
Ja som podávala lievance s ovocím a marhuľovým džemom.
6. Krok
Dobrú chuť!