REKLAMA
Zdroj: dusiowa from Getty Images
Kysnutý rebarborový koláč
Recept na kysnutý rebarborový koláč, ktorý obzváštni letné dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 500 g rebarbora
- 200 g hladká múka
- 30 g krupicového cukru
- 100 ml mlieko
- 70 g maslo
- 20 g droždia
- 1 ks vajce
- 1 polievková lyžica vanilkový cukor
- štipka soli
Posýpka
- 225 g hrubá múka
- 100 g krupicového cukru
- 150 g studené maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Do misy si dajte múku, cukor, vanilkový cukor a soľ. Dobre premiešajte.
2. Krok
V hrnci si rozpustite maslo a pridajte mlieko. Rozmiešajte a nechajte trošku vychladnúť.
3. Krok
Do misky s múkou pridajte vajce a droždie. Potom pridajte roztopené maslo s mliekom a dôkladne premiešajte.
4. Krok
Cesto nechajte kysnúť v teple až 30 minút.
5. Krok
Medzitým si očistite rebarboru a nakrájajte ju na menšie kúsky.
6. Krok
Vymastite si formu na koláč a rovnomerne do nej rozotrite cesto.
7. Krok
Na cesto dajte kúsky rebarbory.
8. Krok
Posýpka - hrubú múku zmiešame s cukrom. Maslo nakrájame na kocky a prstami vypracujte posýpku.
9. Krok
Rebarborový koláč pečte v rúre vyhriatej na 180°C približne 40 minút.