Zdroj: Luiz Ribeiro for Freepik
Ľahko pripravená omáčka z červeného vína
Aromatická, hlbokočervená omáčka, ktorá sa perfektne hodí k rôznym mäsovým pokrmom. Táto omáčka z červeného vína určite očarí vašich hostí.
Ingrediencie
- 2 PL olivový olej
- 1 malé Cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 PL paradajkový pretlak
- 500 ml červené víno
- 500 ml hovädzí vývar
- 2 zväzok tymián
- 1 List Vavrín
- 1 Štipka soľ
- 1 Štipka čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu červeného vína zahrejte olivový olej v hlbokom panvici alebo hrnci strednej veľkosti na strednom ohni.
Pridajte cibuľu a varte ju približne 5 minút, kým nebude mäkká a začne hnednúť.
Pridajte paradajkový pretlak a varíte ďalšie 2 minúty.
Vlejte víno a nechajte ho vrieť. Znížte teplo a nechajte víno vrieť približne 10 minút, kým sa nezredukuje na polovicu.
Pridajte vývar, tymián, bobkový list, soľ a korenie. Omáčku nechajte 15 minút povariť.
Odstráňte tymián a bobkový list. Na rozmixovanie a vyhladenie omáčky použite tyčový mixér alebo sitko.
Ak je potrebné, nechajte červené víno redukovať až do požadovanej konzistencie. Dochutte ho pridaním soli a korenia, ak je to potrebné. Táto omáčka sa môže podávať k akémukoľvek jedlu, ale najlepšie sa hodí k mäsu, ako je steak.