REKLAMA

Zdroj: Luiz Ribeiro for Freepik

Ľahko pripravená omáčka z červeného vína

Aromatická, hlbokočervená omáčka, ktorá sa perfektne hodí k rôznym mäsovým pokrmom. Táto omáčka z červeného vína určite očarí vašich hostí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 1 malé Cibuľa, jemne nakrájaná Pridané do
  • 2 PL paradajkový pretlak Pridané do
  • 500 ml červené víno Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 2 zväzok tymián Pridané do
  • 1 List Vavrín Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Na prípravu červeného vína zahrejte olivový olej v hlbokom panvici alebo hrnci strednej veľkosti na strednom ohni.

2. Krok

Pridajte cibuľu a varte ju približne 5 minút, kým nebude mäkká a začne hnednúť.

3. Krok

Pridajte paradajkový pretlak a varíte ďalšie 2 minúty.

4. Krok

Vlejte víno a nechajte ho vrieť. Znížte teplo a nechajte víno vrieť približne 10 minút, kým sa nezredukuje na polovicu.

5. Krok

Pridajte vývar, tymián, bobkový list, soľ a korenie. Omáčku nechajte 15 minút povariť.

6. Krok

Odstráňte tymián a bobkový list. Na rozmixovanie a vyhladenie omáčky použite tyčový mixér alebo sitko.

7. Krok

Ak je potrebné, nechajte červené víno redukovať až do požadovanej konzistencie. Dochutte ho pridaním soli a korenia, ak je to potrebné. Táto omáčka sa môže podávať k akémukoľvek jedlu, ale najlepšie sa hodí k mäsu, ako je steak.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov