Lahodné maslové jablkové rezy
Vďačný tip ako využiť popadané septembrové jabĺčka je upiecť tento lahodný jablčník.
Ingrediencie
CESTO
- 300 g hladká múka
- 1⁄2 bal prášok do pečiva
- 120 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 2 ks vajcia
PLNKA
- 1 kg očistené jablká
- 200 g kryštálový cukor môže byť aj menej ak sú jablká sladké
- 1 čl mletá škorica
- 1 pl rum
Najnovšie letáky
Postup
Na dosku preosejeme múku s práškom do pečiva. Pridáme maslo, cukor a vajce a rýchlo spracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 2 rovnaké diely. Na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme najprv jeden diel, pomocou valčeka ho prenesieme na plech- okraje by mali byť zdvihnuté.
Jablká očistíme, umyjeme, postúhame, zasypeme cukrom a udusíme. Plnku ešte posypeme škoricou, pokvapkáme rumom, premiešame a necháme vychladnúť.
Plnku natrieme na prirpavené cesto a prikryjeme druhým rozvaľkaným dielom. Vrch popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajcom a v dobre vyhriatej rúre upečieme dozlatista. Vychladnutý koláč pokrájame na úhľadné rezy a posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.