REKLAMA
Langoše od babičky
,,recept na chutné a nadýchané langoše"
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g hladká múka
- 250 ml mlieko
- 200 ml voda
- 40 g droždie
- 1 pl kryštálový cukor
- 1 čl oleja
- 2 čl soľ
- Olej na vysmážanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Cesto som robila v domácej pekarni.
2. Krok
Do vlažného mlieka a cukru rozdrobíme čerstvé droždie. Ak nemáš,, použiť môžeš aj sušené.Na kvások nasypeme múku,soľ a vymiesime na hladké cesto. Necháme nakysnúť .
3. Krok
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na malé bochníčky ktoré premiesime a necháme chvíľku podkysnúť aby sa nám cesto lepšie ťahalo.
4. Krok
Vo vyššej panvici si necháme rozohriať dostatočné množstvo oleja. Pomúčenými rukami vyťaháme cesto do tvaru kruhu a vložíme do rozpáleného oleja. Pečieme z oboch strán do zlatista. Podávame so smotanou, kečupom, syrom, či poriadnou dávkou cesnaku. Prajem vám dobrú chuť!