Lávový koláč
Chutný a rýchly čokoládový dezert
Ingrediencie
Suroviny
- 200 g kvalitnej čokolády
- 120 g na kocky nakrájaného masla
- 3 kus vajce
- 60 g hladká múka
- 70 g kryštálový cukor
Na ozdobu
- mäta čerstvá
- mrazené alebo čerstvé jahody
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si jemne vymastíme formičky (ja som použila formu na muffiny ) maslom, aby sa nám potom koláčiky ľahko vyberali. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, poriadne premiešame a odstavíme zo sporáka. Za občasného miešania necháme trochu vychladnúť. Vo väčšej miske ručne metličkou vyšľaháme vajíčka s kryštálovým cukrom, pridáme roztopenú čokoládu s maslom a premiešame. Na záver pridáme preosiatu múku a zamiešame. Hotové cesto nalejeme do pripravených formičiek, alebo do formy na muffiny, formu dáme na plech, a dáme piecť na 7 – 12 minút pri 200 °C. Čas pečenia sa líši od druhu rúry, radšej pozorne sledujte sprievodné znaky – koláčiky sú hotové, ak sa odlepujú od stien foriem a navrchu sú jemne chrumkavé. Dôležité je, aby sa upiekol len povrch koláčika a vnútro zostalo vláčne a “surové”. Po upečení ich vytiahnite z rúry, nechajte minútu postáť na kuchynskej linke a potom ich opatrne vyklopte na tanier. Vychladené koláčiky ozdobíme malinami a mätou .