Zdroj: Mariha_kitchen from Getty Images
Linecké kolieska plnené krémom
Tradičné vianočné linecké kolieska, ktoré sú plnené čokoládovým krémom.
Ingrediencie
Cesto:
- 200 gramov masla
- 100 gramov práškový cukor
- 1 kus vajce
- 350 gramov polohrubej múky
- citrónová šťava a kôra
Na krém:
- 50 g masla
- 100 g práškový cukor
- 1 kus žĺtok
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme cesto. Maslo, cukor, vajce, múku a citrónovú šťavu s kôrou zmiešame v miske a vypracujeme hladké cesto. Cesto potom necháme v chladničke odpočívať aspoň hodinu.
Po hodine cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme kolieska a polovici z nich urobíme dierku uprostred.
Linecké kolieska pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 10 minút do zlatista.
Medzitým si pripravíme krém. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtok a dôkladne premiešame. Plniť kolieska krémom začneme, až keď budú úplne vychladnuté.
Na spodné koliesko bez otvoru natierame krém a priložíme vrchné koliesko s otvorom. Na záver posypeme práškovým cukrom.