Zdroj: S847 from Getty Images
Linecké pečivo bez múky
Linecké pečivo bez múky je mojou obľúbenou voľbou, keď chcem pripraviť niečo sladké a zároveň zdravšie.
Ingrediencie
- 200 g mandľová múka
- 100 g mletých vlašských orechov
- 120 g masla
- 70 g erythritolu (náhradného sladidla)
- 2 kus žĺtky
- štipka soli
- vanilkový extrakt
- džem na zdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv zmiešame suché ingrediencie: mandľovú múku, mleté vlašské orechy a štipku soli. Pokiaľ nemáte doma mleté vlašské orechy, môžete ich jednoducho posekať na malinké kúsky.
V druhej mise utrieme maslo s erythritolom a pridáme žĺtky a trochu vanilkového extraktu. Ak nemáte doma erythritol, môžete použiť iné náhradné sladidlo, napríklad steviu. Dbajte však na to, aby ste dodržali správne množstvo podľa pokynov na balení.
Potom postupne pridáme suchú zmes do maslovej a oboje dobre premiešame, až kým sa všetky ingrediencie nespoja do hladkého cesta.
Cesto vyvaľkáme medzi dvomi kusmi papiera na pečenie a necháme ho v chladničke odpočívať aspoň polhodinu.
Potom z cesta vykrojíme formičkami rôzne tvary a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Linecké pečivo bez múky pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 10-12 minút.
Po vychladnutí ho zlepíme džemom.