REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/S2J4jbbwLEIgTnIQUgbM/fa221759e9b44950a4d0a0d9995a53.jpeg)
Lososové fašírky pečené v rúre
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
7
Suroviny
- 100 g lososa udusený a nakrájaný
- 2 Lyžice Lučiny Philadelphie
- 1 lyžička nasekaných čerstvých byliniek
- 2 Lyžice strúhanky do cesta
- Strúhanka na obaľovanie
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- olivový olej
- maslo
Príloha
- zelený hrášok
- zemiaky
- mlieko
- maslo
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Lososa si na masle udusime do mäkka.
2. Krok
Necháme vychladnúť a rozoberieme ho na malé kúsky.
3. Krok
Pridáme korenie,bylinky, Lučinu a strúhanku a rukami vytvarujeme fašírky/placky.
4. Krok
Následne ich obalíme v strúhanke a ukladáme na papier na pečenie.
5. Krok
Fašírky potrieme olejom a vložíme do vyhriatej rúry.
6. Krok
Pečieme na 180/30-35 minút do zlatista.
7. Krok
Zemiaky si uvaríme, pridáme pár guliček zeleného hrášku, maslo a mlieko a vymixujeme pyré.
8. Krok
Namiesto lososa si môžte zvoliť akúkoľvek inú rybu. Do cesta si môžte pridať vajíčko, ale ide to aj bez neho.
9. Krok
Dobrú chuť!