Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Ingrediencie
Korpus
- 170 g maslové sušienky
- 80 g maslo
Plnka
- 750 g tvaroh philadelphia
- mascarpone
- 200 g práškový cukor
- 11⁄2 pl hladká múka
- 300 g kyslá smotana
- 2 vajce
- 1 ks vanilínový cukor
Slaný karamel
- 135 g kryštálový cukor
- 60 g maslo
- 90 ml sladká smotana
- 1⁄2 kl soľ
- 50 g biela čokoláda nemusí
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky zomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Do formy dáme na spodok papier ( len spodok) a rukami rovnomerne natlačíme sušienkovú zmes. Dáme piecť na 8 min na 170C.
Všetky suroviny na plnku zmiešame a nalejeme do formy. Pečieme na 150 C asi 45 min a necháme vychladnúť vo forme.
Tip- strany formy nastriekame okejom v spreji aby sa cheescake neprilepil. Aby sme dosiahli biele okraje koláča, strany formy namažeme olejom a na nich “nalepíme” 2 pásiky papiera na pečenie vo výške formy.
Karamel : V hrnci na miernom ohni rozpustíme cukor za stáleho miešania.Cukor po čase začne tvoriť hrudky, no nakoniec sa zleje do “jantárovo-hnedej” hmoty. Miešame, aby neprihorel. Opatrne pridáme maslo (ideálne izbovej teploty). Karamel tvorí bubliny a tie môžu praskať a nepríjemne popáliť , tak treba byť opatrný. Maslo vmiešame do karamelu až kým sa úplne nerozpustí, asi 2-3 minúty.
Po troche prilievame smotanu za stáleho miešania.
Zmes necháme prevariť 1 minútu , odstránime z ohňa a pridáme soľ. Do horúceho ešte pridáme bielu čokoládu a necháme rozpustiť.Karamel nalejeme na cheescake a dáme do chladu stuhnúť.. najlepšie cez noc.