REKLAMA
Zdroj: Canva
Luxusné jahodové rezy
Jednoduché jahodové rezy
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 2 hrnčeky mlieko
- 4 ks vajce
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 2 Balíky vanilkový puding
- 1⁄2 hrnček olej
- 1 kl kypriaci prášok
- 1 pohár jahodový lekvár
- 500 g jahoda
- 1 tvaroh jemný
- 5 pl práškový cukor
- 2 Balíky želatína v prášku
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Z dvoch hrnčekov polohrubej múky, 5 lyžíc mlieka, 4 vajec, 1 hrnčeka cukru, pol hrnčeka oleja a lyžičky kypriaceho prášku vyšľaháme cesto, ktoré pečieme na vymastenom plechu 15 minút pri 180 stupňoch.
2. Krok
Vychladnuté natrieme jahodovým džemom, naň dáme plnku, ktorú sme vytvorili z uvareného vanilkového pudingu, zmiešaného s jemným tvarohom a práškovým cukrom podľa chuti.
3. Krok
Na vrch poukladáme umyté čerstvé jahody (môžeme použiť aj z konzervy), ktoré zalejeme jahodovou želatínou a odložíme do chladničky.
4. Krok
Po vychladnutí môžeme nakrájať a podávať. Dobrú chuť