Zdroj: Pixabay
Maďarská hubová polievka
Tento recept na maďarskú hubovú polievku je čarovnou zmesou čerstvých húb, kyslej smotany a štipky dymovej papriky.
Ingrediencie
- 4 poháre čerstvých húb, nakrájaných na plátky
- 2 poháre Cibule nakrájanej nadrobno
- 2 masla
- 21⁄2 zeleninového vývaru
- 2 sušeného kôpru
- 1 maďarskej papriky
- 1 polievková lyžica Sójovej omáčky
- 2 poháre Mlieka
- 3 pl múka
- 1 čajová lyžička soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 2 citrónovej šťavy
- 1⁄4 pohár čerstvá petržlenová vňať, jemne nasekaná
- 1⁄2 pohár Kyslej smotany
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr rozpustite maslo vo veľkom hrnci na miernom ohni. Pridajte huby a cibuľu a restujte, kým cibuľa nezmäkne. To by malo trvať približne 5-7 minút. Nezabudnite priebežne miešať, aby ste zachovali rovnomernú prípravu a zabránili príliš rýchlemu zhnednutiu.
Ďalšia časť je mojím osobným tajomstvom - pridaním zeleninového vývaru, kôpru, sójovej omáčky a papriky do hrnca získajú huby intenzívnu chuť. Prísady dobre premiešajte, potom znížte teplotu na minimum, hrniec zakryte a nechajte variť asi 15 minút. Tento proces neodporúčam urýchliť, pretože pomalé varenie lepšie integruje chute.
V samostatnom menšom hrnci zohrejte mlieko, kým sa nezačne variť, ale nezačne sa variť. Postupne zašľahávajte múku, kým sa hladko nezmieša. Túto zmes nechajte na miernom ohni za stáleho miešania zhustnúť približne 8 minút.
Keď zmes mlieka a múky zhustne, pridajte ju do vriaceho vývaru. Pridáme soľ a čerstvo mleté korenie podľa vlastných preferencií a polievku necháme variť ešte 15 minút. Nezabudnite občas zamiešať, aby sa suroviny neprilepili na dno.
Nakoniec tesne pred podávaním vmiešajte citrónovú šťavu, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a kyslú smotanu. Citrónová šťava a petržlenová vňať dodajú bohatému krémovému základu svieži kontrast.