REKLAMA
Zdroj: Jiri Hera from Canva
Makové guľky
Recept na jednoduché nepečené makové guľky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
- 200 g mletého maku
- 200 g práškového cukru
- 100 g rozdrvených piškót
- 100 ml rumu
- 100 g hrozienok
- 100 ml mlieka
- kokos na obalenie guličiek
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Začneme tým, že si pripravíme všetky potrebné suroviny. Rozdrvené piškóty a mletý mak zmiešame v jednej miske.
2. Krok
Hrozienka namočíme v rume a necháme ich nasiaknuť. Odporúčam to robiť aspoň pol hodinu, aby si hrozienka poriadne nasiakli chuť rumu.
3. Krok
Medzitým v miske zmiešame mletý mak, cukor a piškóty. Pridáme nasiaknuté hrozienka a opäť premiešame.
4. Krok
Zmes postupne zalejeme mliekom a za stáleho miešania vytvoríme hmotu, z ktorej budeme formovať guličky. Ak sa zmes zdá príliš tekutá, pridáme viac piškót, naopak ak je príliš tuhá, prilejeme ešte trochu mlieka.
5. Krok
Keď máme hotovú hmotu, začneme ju formovať na guličky. Tieto potom obalíme v kokose.