Makové mlieko
Vstúpte do sveta prírodných a lahodných nápojov s týmto receptom na makové mlieko, ktoré ponúka bohatú chuť a zároveň prináša mnoho zdraviu prospešných vlastností.
Ingrediencie
- 4 šálky vody
- 2 Lyžice Med
- Javorový sirup alebo iné sladidlo podľa chuti
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu voliteľne
- 1 hrnček mletý mak
Najnovšie letáky
Postup
Mak najprv dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ho odkvapkať.
Mak preložte do mixéra alebo silného mixéra.
Pridajte 2 šálky vody a mixujte pri vysokých otáčkach asi 1-2 minúty, kým nezískate hladkú pastu. Ak chcete redšiu konzistenciu, môžete pridať ďalšie 1-2 šálky vody.
Pripravte si sitko alebo jemné plátno na syr a nádobu, do ktorej budete mlieko zbierať.
Makovú zmes preceďte cez sito alebo plátno, aby ste oddelili mlieko od maku. Starostlivo vyžmýkajte, aby ste odstránili čo najviac mlieka.
Získané makové mlieko nalejte do čistej nádoby a pridajte sladidlo podľa chuti (med, javorový sirup alebo iné sladidlo).
Ak chcete, môžete pridať aj vanilkový extrakt na zvýraznenie chuti.
Makové mlieko dobre premiešajte, aby sa sladidlo rovnomerne rozpustilo.
Makové mlieko nechajte vychladnúť v chladničke alebo ho podávajte s ľadom.
Makové mlieko si môžete vychutnať samotné, pridať ho do cereálií, smoothies alebo ho použiť ako náhradu mlieka vo vašich obľúbených receptoch.
Toto domáce makové mlieko je skvelou alternatívou kravského mlieka a môžete si byť istí, že si vychutnáte jeho jedinečnú chuť a prospešné vlastnosti maku.