REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ouagca4MftrZ70HTaoWd/383d79960e71a5f834a23eb56ab359.jpeg)
Zdroj: madeleinesteinbach from Canva
Makové mlieko
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g mak
- 1 l mlieko
- 100 g cukor
- 1 čajová lyžička perníkové korenie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Mak prepláchnite v studenej vode a nechajte namáčaný asi 30 minút.
2. Krok
Dôkladne ho usušte a potom ho pomeľte v mlynčeku na mak.
3. Krok
V hrnci zohrejte mlieko s cukrom a perníkovým korením. Keď začne mlieko vrieť, pridajte mak a nechajte asi 15 minút variť na miernom ohni.
4. Krok
Makové mlieko odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť. Chuť makového mlieka sa zvýrazní, ak ho necháte pred podávaním aspoň hodinu odstáť.
5. Krok
Makové mlieko podávajte chladné.