REKLAMA
Zdroj: madeleinesteinbach from Canva
Makové mlieko
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g mak
- 1 l mlieko
- 100 g cukor
- 1 čajová lyžička perníkové korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Mak prepláchnite v studenej vode a nechajte namáčaný asi 30 minút.
2. Krok
Dôkladne ho usušte a potom ho pomeľte v mlynčeku na mak.
3. Krok
V hrnci zohrejte mlieko s cukrom a perníkovým korením. Keď začne mlieko vrieť, pridajte mak a nechajte asi 15 minút variť na miernom ohni.
4. Krok
Makové mlieko odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť. Chuť makového mlieka sa zvýrazní, ak ho necháte pred podávaním aspoň hodinu odstáť.
5. Krok
Makové mlieko podávajte chladné.