REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1x3NmaBg5Qx5nuI5oMdu/c02aa913641223e7da6d240993f079.jpeg)
Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Makové slíže
Recept na domáce makové slíže, ktoré patria medzi tradičné slovenské jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Slíže:
- 1 kg polohrubá múka
- 4 ks vajce
- 200 ml voda
- 1⁄2 kl soľ
Ostatné:
- mletý mak
- práškový cukor
- maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na dosku nasypeme múku, v strede urobíme jamku, rozbijeme do nej vajíčka a osolíme ju.
2. Krok
Nožom od krajov sekavým spôsobom spojíme múku s vajcami a po troškách prilievame studenú vodu.
3. Krok
Rukami vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti.
4. Krok
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na pásiky.
5. Krok
Pásiky cesta pomúčime a uložíme na seba. Takto ich nakrájame na rezance.
6. Krok
Slíže varíme v osolenej vode niekoľko minút. Následne ich scedíme, prepláchneme vodou.
7. Krok
Slíže premiešame s rozpusteným maslom a cukrom.