REKLAMA
Makovo - višňové lístkové slimáky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
18
- 1 balenie lístkové cesto
- 120 g mletý mak bez cukru
- 170 g višne kompót
- 140 ml mlieko
- 1 bal citrónový cukor
- na potretie vajíčko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Mlieko dáme zovrieť. Višne necháme odkvapkať.
2. Krok
Mak premiešame s citrónovým cukrom a zalejeme horúcim mliekom. Mlieka pridajte toľko, aby plnka nebola riedka, ale ani veľmi hustá. Ja som potrebovala 140 ml.
3. Krok
Makovú plnku necháme vychladnúť.
4. Krok
Lístkové cesto potrieme makovou plnkou, cca 3/4 cesta po dĺžke. Na plnku dáme odkvapkané višne, dala som asi na polovicu cesta.
5. Krok
Stočíme po dĺžke a nakrájame na hrubšie krúžky .
6. Krok
Vajíčko vidličkou vyšľaháme a potrieme boky slimákov.
7. Krok
Dáme zapiecť.
8. Krok
Hotové posypeme práškovým xylitolom / cukrom, podľa chuti.
9. Krok
Dobrú chuť 🙂