REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Makový cheesecake s bielou čokoládou je perfektnou voľbou na každú príležitosť
Makový cheesecake recept
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 260 g celozrnných bebe keksov
- 6 pl maslo
- 2 pl trstinového cukru
- 220 ml šľahačkovej smotany
- 120 g biela čokoláda
- 400 g mascarpone
- 60 g kryštálový cukor
- 2 vajcia
- 100 g mletý mak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Bebe keksy si rozmixujeme. Pridáme k nim rozpustené maslo a trstinový cukor. Všetko poriadne premiešame a utlačíme na dno okrúhlej formy.
2. Krok
V malom hrnci si zohrejeme 60 ml šľahačkovej smotany a nalámeme do nej bielu čokoládu. Rozpustíme a necháme vychladnúť.
3. Krok
Mascarpone si vyšľaháme s kryštálovým cukrom. pridáme vajcia a znova vyšľaháme. Prilejeme smotanu a vyšľaháme na hustý krém.
4. Krok
Na záver doň už len pridáme rozpustenú čokoládu a mak, poriadne premiešame.
5. Krok
Hotovú náplň dáme na korpus s keksov a dáme piecť do vodného kúpeľa na 160 stupňov zhruba na 80 minút. Potom necháme vychladiť najlepšie do druhého dňa.