REKLAMA
Zdroj: Youtube
Makový korpus
Recept na základný makový korpus, ktorý môžete ďalej použiť na prípravu koláča alebo torty.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 6 ks vaječné bielky
- 4 ks vaječné žĺtky
- 120 g cukor
- 40 g mak
- 60 g celozrnná múka
- 10 g kukuričný škrob
- 1 kl prášok do pečiva
- 3 pl rastlinný olej
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešame mletý mak s múkou a kukuričným škrobom.
2. Krok
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a pridáme k ním 60g cukru.
3. Krok
V druhej miske vyšľaháme žĺtky s 60g cukru a olejom.
4. Krok
K žĺtkovej zmesi primiešame sneh a suché suroviny. Všetko spolu poriadne zmiešame.
5. Krok
Cesto na makový korpus vylejeme do vymastenej formy na pečenie a pečieme ho 40 minút na 180°C.