REKLAMA
Makový zákusok s mascarpone krémom
Zákusok na celý plech pre návštevu, ku kávičke či ako chutný dezert. So sviežim mascarpone krémom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Korpus
- 7 ks vajce
- 140 g práškový cukor
- 100 ml olej
- 150 ml voda
- 180 g polohrubá múka
- 50 g mletý mak
- 1 balík kypriaci prášok
Krém
- 250 g mascarpone
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 100 g smotana na šľahanie
- 50 g práškový cukor
- 50 g džem
- lyo jahody a čučoriedky rozmrvené na prášok
Poleva
- 100 g biela čokoláda
- 70 g jemný tvaroh
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme vodu aj olej. K žĺtkovej zmesi primiešame múku a mak. Nakoniec vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Po dopečení necháme úplne vychladnúť. Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie a vrátime späť na plech.
2. Krok
Na krém si vyšľaháme všetky ingrediencie. Krém rozotrieme na vychladnutý korpus.
3. Krok
Bielu čokoládu si roztopíme. Zmiešame s tvarohom. Takto pripravenú polevu rozotrieme na vrch koláča. Dozdobíme podľa predstáv a odložíme stuhnúť do chladničky.