Mäkučké kysnuté buchtičky s cesnakovo- syrovou plnkou
Jemné kysnuté cesto plnené úžasnou plnkou z kombinácie medvedieho cesnaku a syra. Medvedí cesnak je zdravý , chutný a dá sa v kuchyni všestranne využiť.
Ingrediencie
Na cesto
- 500 g hladká múka
- 100 ml jogurt
- 50 ml olej
- 50 ml olivový olej
- 200 ml mlieko
- 21 g čerstvé droždie
- 11⁄2 kl soľ
- 2 pl cukor
Na plnku
- medvedí cesnak
- syr v slanom náleve
- soľ
Ostatné
- 1 pl voda
- 1 ks žĺtko
- semienka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných surovín si vypracujeme polomäkké nelepivé cesto, ktoré necháme cca.30-35 minút nakysnút, záleží od izbovej teploty.
Zatial si nakrájame medvedí cesnak, ktorý zmiešame s rozdrobeným syrom a trochu aj posolíme. Syr som použila kravský v slanom náleve asi 300g, ale môžte dat aj menej alebo viac, ako vám chutí :-) Mevedí cesnak som mala za poriadne 2-3 hrste.
Keď nám cesto nakyslo ho pokrájame na 12 rovnakých kúskov, ktoré ešte raz vymiesime do bochníčkov. Bochníček trochu vyváľkame, do stredu dáme bohato plnku a uzavrieme ako buchtu. Pokladieme na plech s papierom, natrieme žĺtkom zmiešaným s troškou vody a posypeme semienkami. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 180°C cca.25 minút.
Tieto slané buchtičky sú úžasne chutné. Cesto velmi jemné, mäkučké a tiež už samo o sebe skvelej chuti :-) Plnka je tiež velmi chutná a je jej naozaj bohato. A čo je tiež velmi dôležité, že toto pečivo zostane krásne mäkučké aj na druhý deň!!! Dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube