Mandľové koláčiky
Skvelé vegánske koláčiky
Ingrediencie
- 1⁄2 hrnček pšeničnej múky (môže byť aj celozrnná)
- 1⁄2 čl sódy bikarbony alebo kypriaceho prášku
- 1⁄4 čl soľ
- 1⁄4 čl mletej škorice
- 1⁄2 hrnček mandľového masla
- 1⁄4 hrnček hnedého cukru
- 1⁄4 hrnček mandľové mlieko
- 1⁄2 čl vanilkového extraktu
- 1⁄4 hrnček jemných vločiek
- 1⁄4 hrnček nakrájaných sušených brusníc alebo sliviek
- 1⁄4 hrnček nakrájaných vlašských orechov
- 1⁄4 hrnček čokoládových kúskov chocolate chips treba pozrieť
- či sú tie vaše vegánske)
Najnovšie letáky
Postup
V miske si na začiatok zmiešame múku so sódou bikarbonou, soľou a škoricou. Odložíme stranou.
V druhej nádobe si ručným šľahačom vyšľaháme mandľové maslo s cukrom, cca 2-3 minúty. Pridáme mlieko a vanilkový extrakt a šľaháme ďalšiu minútu.
Prepneme šlahač na nízke otáčky a postupne pridávame múčnu zmes, kým sa nám nevyformuje lepkavé cesto. Do neho ručne primiešame vločky, sušené ovocie, orechy a čokoládové kúsky.
Na plech s papierom na pečenie formujeme guličky o veľkosti cesta z jednej polievkovej lyžice. Okraje zahladíme tak, že si prst namočíme do vody, cesto sa potom nebude lepiť na prsty. Guličky jemne pritlačíme a vyformujeme tvar koláčika. Koláčiky sa v rúre už neroztečú.
Koláčiky pečieme v rúre predhriatej na 175 stupňov približne 10 minút, kým nezačnú koláčiky chytať hnedé okraje. Necháme vychladnúť priamo na plechu. Koláčiky sú aj po vychladnutí v strede také vlhkejšie, žuvacie, takže si na nich nevylomíte zuby.