Mandľové pokušenie s proteinovým krémom a hruškami
Chutný, jesený koláč
Ingrediencie
Spodná časť
- 2 vajce
- 30 g kokosový cukor
- 1 čl vanilková pasta
- štipka vanilkovej soli
- 100 g mandľová múka
- 15 g celozrnná špaldová múka
- 75 ml mandľové mlieko
- 75 ml kokosový olej
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
Hrušková vrstva
- 2 hruška
- 2 čl cejlónskej škorice
Plnka
- 1 proteínový puding v prášku / vanilkový
- 250 ml mandľové mlieko
- 3 polievková lyžica mandľové maslo
Najnovšie letáky
Postup
Začíname spodnou vrstvou. Vajíčka, cukor, vanilku, soľ si vymiešame do peny, pena je krásne pevná. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, následne mlieko, olej a zľakla miešame.
Cesto by malo ostať krásne nadýchané. Pečieme v plechu s rozmermi 24x24 cca 25-30min. Medzičasom si narežeme hrušky na tenké pláty, obalené v škorici si ich uložíme na upečenú časť koláčika. Odložíme.
Nakoniec si pripravíme vanilkový protein puding, použila som menšie množstvo mlieka (250ml), nech máme puding hustejší a krásne nám drží.
Po vychladnutí puding doplníme o mandľové maslo, ktoré dodá pudingu krásnu, výraznú chuť.
Odložíme na noc do chladničky, pred podávaním posypeme mandľami, pekanovými orechami a ako čerešnička - prelejeme mandľovým maslom.
Tento koláčik vznikol za pochodu, s veľkou chuťou na sladké a zdravé zároveň 😍kombináciou top surovín