REKLAMA
Mandľovo - batátová bábovka
Nedeľa sa u nás doma bez pochýb spája s bábovkou. Je výborná ku kávičke, výlet či desiatu. Dnešnú som doplnila o batáty, ktoré sú v našej domácnosti obľúbené na sladko či slano.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 4 väčších vajec
- 4 polievková lyžica kokosového cukru
- 1 čl mletej vanilky od vanilkovyobchod.cz
- štipka vanilkovej soli
- 150 g mandľová múka
- 30 g celozrnná špaldová múka
- 70 g batátového pyré bez soli
- 150 ml kokosový olej
- 150 ml bezlaktózové mlieko
- 2 polievková lyžica karobu od droetker_sk
- kypriaceho prášku do pečiva s vinným kameňom od droetker_sk
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Celé vajíčka si s cukrom, vanilkou a soľou vyšľaháme do hustej peny. Odložíme. Zvlášť si zmiešame suché suroviny - mandľovú a špaldovú múku a kypriaci prášok do pečiva. K vajíčkam si zľahka zašľaháme mlieko, olej, batátové pyré, pridáme zmes múk, orechov a semienok s práškom do pečiva. Formu si vystriekame olejom, do malej časti cesta si primiešame karob. Mandľové cesto (tmavé a svetlé) vylejeme do formy a pečieme 45/180.
2. Krok
Dobrú chuť ❤️