REKLAMA
Marhuľovo tvarohový tart
Najlepšie chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny 🍦
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 250 g hladká múka
- 150 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 1 nastrúhaná kôra z citróna
- Štipka soľ
- 1 vajce
Marhuľová plnka
- 600 g marhule
- 60 g kryštálový cukor
- 1 citrónová šťava z 1 citróna
- 1 zlatý klas prášok
- 100 ml vody
Tvarohová plnka
- 500 g Tvaroh
- 1 žĺtko
- 3 Lyžice kryštálový cukor
- Štipka pravej vanilky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
PRÍPRAVA:
2. Krok
Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesime (ingrediencie majú byť izbovej teploty). Dve tretiny cesta natlačíme na spodok tortovej formy, ktorú sme si vymastili s maslom. Cesto popicháme vidličkou.
3. Krok
Marhule umyjeme, prerežeme na polovicu, odstránime kôstky. Rozvaríme ich s cukrom a s citrónovou šťavou. Zlatý klas/vanilkový puding vymiešame vo vode a nalejeme do rozvarených marhúľ. Krátko povaríme a necháme mierne vychladnúť.
4. Krok
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou a so žĺtkom.
5. Krok
Na pripravené cesto nanesieme broskyňovú plnku, tvarohovú plnku a rozmrvíme zvyšné cesto.
6. Krok
Pečieme pri 180 ° približne 50 minút.
7. Krok
Dobrú chuť 😍🍑