REKLAMA
Marinované krídla so zelerovo-zemiakovou kašou
Marinované mäso je lepšej chuti a kaša so zelerom ľahká a nadýchaná.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 10 ks kuracie krídla
- 1 pl sušený cesnak
- 2 pl korenie na pečené kura
- 2 čl soľ
- 2 pl olej ochutený chili
- strúhanka
- hladká múka
- vajcia a olej cera na smaženie
- KAŠA
- 1 kg varených zemiakov
- 170 g zeler
- 400 ml mlieko
- 300 ml voda
- soľ kuchynská
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kuracie krídla umyté dáme do misky spolu so sušeným cesnakom,soľou, korením na pečené kura a olejom.Spolu dobre premiešame a uložíme do druhého dňa do chladničky.
2. Krok
Na druhý deň obalíme v trojobale a pečieme v oleji s cerou (sú chrumkavejšie) Aby sa nám olej nepripaloval pridáme koliečka mrkvy do neho .Po usmažení krídel ich dáme na servítky aby nám prebytočný olej odtiekol.
3. Krok
Pripravíme si kašu a to z uvarených zemiakov ktoré roztlačíme a pridáme uvarený zeler s vodou ktorý sme rozmixovali na jemnú kašu.Mlieko si zohrejeme a tiež pridáme k zemiakom.
4. Krok
Dobre rozmiešame, najlepšie ručným šlahačom s dvoma metličkami.Po pripade ak máme málo slané, dochutíme si.
5. Krok
Dobrú chuť prajem 🙂