REKLAMA
Marinované medové rebierka
Recept na perfektné marinované medové rebierka, ktoré sú pripravené na grile.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 11⁄2 kg bravčových rebier
- 1⁄2 šálky medu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1⁄2 šálky sójovej omáčky
- 2 Lyžice horčice
- 2 Lyžice worcesterovej omáčky
- 2 Lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 Lyžice korenia na grilovanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
140 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme marinádu. V malej miske zmiešame pretlačený cesnak, sójovú omáčku, horčicu, worcesterskú omáčku, olivový olej, soľ, korenie a med.
2. Krok
Rebrá osolíme a okoreníme zmesou na grilovanie. Potom mäso prelejeme marinádou, premiešame a necháme marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
3. Krok
Gril predhrejeme na stredne vysokú teplotu. Rebrá vyberieme z marinády a uložíme na mriežku grilu. Cez marinádu môžeme potierať rebierka počas celej doby pečenia.
4. Krok
Pečieme približne 15 až 20 minút, otáčame každých 5 minút, alebo dokým mäso nie je šťavnaté a dobre pripravené.
5. Krok
Pečené rebierka pred podávaním necháme ešte 5 minút odstáť.
Rebrá som skúšal robiť už vela krát, ale pokiaľ rebra najprv nepredvaríte alebo nepredpeciete v trúbe, budú gumené ako žuvačka. Toľko k problematike :)